Filosofie

John Masters with his dog Maya

"Zorgen voor jezelf en zorgen voor de aarde hoeven elkaar niet uit te sluiten. Dit is al meer dan 20 jaar onze leidende kracht in het creëren van super natuurlijke schoonheid voor je haar, je huid, en je huis.

John Masters Organics is ontstaan vanuit mijn verlangen naar een luxe schoonheidslijn welke de aarde met respect behandelt. Het resultaat is het hoogtepunt van hard werk door mensen van over de gehele wereld. De toewijding van deze mensen in het laten groeien en het oogsten van organische en wildvervaardigde ingrediënten wordt geëerd bij John Masters Organics.

We hebben één lichaam en één planeet gekregen. Waarom zouden we deze niet verzorgen met de uiterste zorgvuldigheid? Ik wilde niet akkoord gaan met het dagelijks gebruik van chemische en synthetische producten en ik geloofde echt dat als de mogelijkheid er was, anderen dit ook niet zouden doen. Waarom synthetische producten gebruiken als natuurlijke producten beter werken en veiliger zijn voor het milieu? Dit liefdeswerk heeft meer dan 50 weelderige producten opgeleverd en het is mij een genoegen deze super natuurlijke schoonheid met je te delen."

 

Super natuurlijke schoonheid

Organisch (adj.):1.(Gerelateerde) landbouwpraktijken welke het gebruik van synthetische en chemische ingrediënten vermijden, om hiervoor in de plaats natuurlijk voorkomende pesticiden, kunstmest en andere groeiende producten te gebruiken.

Ik ben een samenwerking aangegaan met lokale boeren welke een bewezen geschiedenis van respect voor hun omgeving hebben in hoe zij hun ingrediënten produceren en oogsten. Het is echt inspirerend om te zien hoe deze multi-generaties boerderijen gebruik blijven maken van eeuwenoude praktijken die ingrediënten op de meeste organische manier produceren.

Met wild geoogste ingrediënten, koud geperste en stoom gedistilleerde extracten ben ik in staat je ongeëvenaarde zorg te bieden voor je haar en je huid. Omdat alleen ‘s werelds fijnste plantaardige ingrediënten ‘s werelds mooiste producten maken.

Alle organische ingrediënten die ik koop zijn gecertificeerd door EcoCert, Quality Assurance International, California Certified Organic Farmers of Organic Crop Improvement Association. Allen worden erkend door het National Organic Program voor de USDA.

Waarom agressieve chemicaliën gebruiken in shampoos, styling gels, vochtinbrengende huidcrèmes en zepen? Deze werden gecreëerd als goedkope substituten voor organische ingrediënten die beter hun werk doen. Het is beter voor het lichaam en de aarde om terug te gaan naar de bron: natuurlijke plantaardige producten.

Op dit moment zijn alleen producten voor de USDA zegel goedgekeurd welke voldoen aan de voor hen aanvaardbare eetbare voedselnormen, desondanks, wordt er elke dag nieuwe vooruitgang geboekt bij het helpen creëren van een norm voor de cosmetische industrie. Het is heel belangrijk voor mij om deze zegel op al mijn producten te hebben, zodra deze beschikbaar is.  


Alle ingrediënten voldoen aan mijn strikte richtlijnen:
1. Alle producten moeten worden gemaakt met 70-100% organische ingrediënten.
2. Geen sodium lauryl sulfaat, parabenen, DEA’s, MEA’s of TEA’s.
3. Geen GGO’s (genetisch gemodificeerd organisme).
4. Geen dierproeven.
5. Geen kunstmatige geur-, kleur- en vulstoffen.
6. Alle plantenextracten en essentiële oliën moeten, waar mogelijk, organisch worden gecertificeerd.
7. Alle essentiële oliën moeten stoom gedestilleerd worden en niet verrijkt worden met propylene glycol, welke het effect van de essentiële oliën teniet doet.
8. Alle plantaardige oliën moeten koud geperst worden, niet warm gedestilleerd, dit vernietigt de therapeutische eigenschappen van plantaardige oliën.
9. Alle ingrediënten moeten bewezen heilzaam zijn voor het haar of de huid.
10. Alle ingrediënten moeten worden geoogst op een milieuvriendelijke wijze (wild-vervaardigd).
11. Alle ingrediënten moeten, waar mogelijk, biologisch afbreekbaar zijn.

Organisch (adj.): 2. Onwikkeling op een wijze die analoog is aan de natuurlijke groei en evolutie die kenmerkend zijn voor levende organismen; ontstaan als een natuurlijk uitvloeisel.

Zoals mijn favoriete hond Maya weet; ik geloof in ethische behandeling voor alle dieren. Inclusief de mens. Mijn bedrijf wordt onderschreven door PETA en de enige dierlijke ingrediënten die wij gebruiken zijn honing, karmijn en bijenwas. Bovendien, met behulp van mijn luxe salon in SoHo New York om de kwaliteit van mijn lijnen te verzekeren, en door het gebruik van de beste meest organische plantaardige ingrediënten, ben ik in staat om de wereld te voorzien van een luxe product, zoals geen ander.

Organisch (adj.): 3. Die zich geleidelijk en natuurlijk kunnen voordoen of ontwikkelen, zonder geforceerd te worden.

Ik ben voor een simpele en schone aanpak, niet alleen in hoe ik mijn producten creëer, maar ook in hoe ik deze bij mijn klanten breng. Je zal in mijn ingrediënten nooit kunstmatige kleur- en geurstoffen zien. Bovendien zijn al mijn verpakkingen 100% gerecycled, van ongebleekt papier en wordt hier de minimale hoeveelheid inkt op gebruikt. Door het creëren van producten die biologisch afbreekbaar zijn en een verpakking welke recyclebaar is, kun je zeker zijn dat wat je achterlaat op aarde zo schoon is als Moeder Natuur het bedoeld heeft. Altijd natuurlijke, altijd aarde vriendelijke en altijd met je schoonheid en gezondheid in gedachten.

 

John

John Masters

Een Niagra Falls, New York bewoner met een natuurlijk talent voor het knippen en kleuren van haar. John Masters carrière schoot in de jaren ’70 omhoog met banen in topsalons in Miami en New York. In de jaren ’80, toen de herkenning van zijn styling talent al groeide in de celebrity kringen, raakte John gefascineerd door organische producten in zijn persoonlijke leven. Hij begon de ernstige gezondheidsrisico’s te beseffen van het inademen en omgaan met salon chemicaliën dag in dag uit en raakte toegewijd aan het creëren van een gifvrije salon omgeving. Uiteindelijk begon John zijn klanten te ontvangen in zijn appartement in NY, waar hij gebruik maakte van ammoniak vrije kruiden en kleurstoffen op basis van klei uit Europa en experimenteerde met niet-giftige vormen van haarverzorging.
 

In 1991 creëerde John zijn eerste organische product: Dry Hair Nourishment and Defrizzer. Hierna deed hij uitgebreid onderzoek en testte essentiële oliën, plantenextracten en gezondheidsvoedsel, wat kort daarna leidde tot de lancering van John Masters Organics, de eerste uitgebreide, luxe organische haarverzorginglijn. Nog steeds rustig werkende vanuit zijn appartement speelde John (met zijn producten) het klaar om een grote en diverse groep ‘bewuste clientèle’ aan te trekken en in 1994 opende hij zijn eerste salon in SoHo.
 

Onder de naam John Masters Organics kreeg de salon al snel erkenning als de enige ‘schone lucht salon’ in Manhattan, wat betekende dat zij services als permanent en haarkleuringen in vele kleuren niet zouden aanbieden, door het gebruik van giftige chemische stoffen.
 

In de daaropvolgende jaren is het visionaire John Masters Organics concept doorgegaan met het verzamelen van momentum. In 2001 ontgroeide de salon haar ruimte en verplaatste naar de huidige locatie aan Sullivan street. In hetzelfde jaar lanceerde John een parabeen vrije organische gezichtsverzorgingslijn als antwoord op de overweldigende vraag van klanten hiernaar en in 2004 ontving het merk de felbegeerde ‘Soil Association Award’ voor Beste Organische Product Lijn in Europa.
 

Vandaag wordt John Masters Organics in 20 verschillende landen verkocht. John Masters verdeelt zijn tijd tussen New York City en zijn landhuis upstate New York en Maya, zijn honden metgezel, is nooit ver van zijn zijde. John blijft toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het actualiseren van zijn bestaande lijn als er meer geavanceerde ‘natuurproduct technologieën’ beschikbaar komen. Zijn droom is nog steeds om het ‘meeste natuurlijke en organische product op de markt te zijn’.

 

Powered by Lightspeed