John's verhaal


John Masters Organics is ontstaan vanuit mijn verlangen naar een luxe schoonheidslijn welke de aarde met respect behandelt. Het resultaat is het hoogtepunt van hard werk door mensen van over de gehele wereld. De toewijding van deze mensen in het laten groeien en het oogsten van organische en wildvervaardigde ingrediënten wordt geëerd bij John Masters Organics.

 

We hebben één lichaam en één planeet gekregen. Waarom zouden we deze niet verzorgen met de uiterste zorgvuldigheid? Ik wilde niet akkoord gaan met het dagelijks gebruik van chemische en synthetische producten en ik geloofde echt dat als de mogelijkheid er was, anderen dit ook niet zouden doen. Waarom synthetische producten gebruiken als natuurlijke producten beter werken en veiliger zijn voor het milieu? Dit liefdeswerk heeft meer dan 50 weelderige producten opgeleverd en het is mij een genoegen deze super natuurlijke schoonheid met je te delen."

 

Een Niagra Falls, New York bewoner met een natuurlijk talent voor het knippen en kleuren van haar. John Masters carrière schoot in de jaren ’70 omhoog met banen in topsalons in Miami en New York. In de jaren ’80, toen de herkenning van zijn styling talent al groeide in de celebrity kringen, raakte John gefascineerd door organische producten in zijn persoonlijke leven. Hij begon de ernstige gezondheidsrisico’s te beseffen van het inademen en omgaan met salon chemicaliën dag in dag uit en raakte toegewijd aan het creëren van een gifvrije salon omgeving. Uiteindelijk begon John zijn klanten te ontvangen in zijn appartement in NY, waar hij gebruik maakte van ammoniak vrije kruiden en kleurstoffen op basis van klei uit Europa en experimenteerde met niet-giftige vormen van haarverzorging.

 

In 1991 creëerde John zijn eerste organische product: Dry Hair Nourishment and Defrizzer. Hierna deed hij uitgebreid onderzoek en testte essentiële oliën, plantenextracten en gezondheidsvoedsel, wat kort daarna leidde tot de lancering van John Masters Organics, de eerste uitgebreide, luxe organische haarverzorginglijn. Nog steeds rustig werkende vanuit zijn appartement speelde John (met zijn producten) het klaar om een grote en diverse groep ‘bewuste clientèle’ aan te trekken en in 1994 opende hij zijn eerste salon in SoHo.

 

Onder de naam John Masters Organics kreeg de salon al snel erkenning als de enige ‘schone lucht salon’ in Manhattan, wat betekende dat zij services als permanent en haarkleuringen in vele kleuren niet zouden aanbieden, door het gebruik van giftige chemische stoffen.

 

In de daaropvolgende jaren is het visionaire John Masters Organics concept doorgegaan met het verzamelen van momentum. In 2001 ontgroeide de salon haar ruimte en verplaatste naar de huidige locatie aan Sullivan street. In hetzelfde jaar lanceerde John een parabeen vrije organische gezichtsverzorgingslijn als antwoord op de overweldigende vraag van klanten hiernaar en in 2004 ontving het merk de felbegeerde ‘Soil Association Award’ voor Beste Organische Product Lijn in Europa.

 

Vandaag wordt John Masters Organics in 20 verschillende landen verkocht. John Masters verdeelt zijn tijd tussen New York City en zijn landhuis upstate New York en Maya, zijn honden metgezel, is nooit ver van zijn zijde. John blijft toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het actualiseren van zijn bestaande lijn als er meer geavanceerde ‘natuurproduct technologieën’ beschikbaar komen. Zijn droom is nog steeds om het ‘meeste natuurlijke en organische product op de markt te zijn’.

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed